Salvar is één van ’s werelds topexperts op het gebied van haaruitval. Hij heeft zelf al van een jonge leeftijd jarenlang onder haaruitval geleden. Daarom ging hij op zoek naar manieren om iets te doen tegen zijn steeds dunner wordende frontale haarlijn en sindsdien gebruikt hij zijn eigen persoonlijke reis om ook anderen te helpen die onder haarverlies lijden. Salvar heeft alle soorten van medicatie tegen haaruitval gebruikt en diverse  behandelingen ondergaan, voordat hij uiteindelijk een haartransplantatie liet uitvoeren.

Salvar Bjornsson Vinci Hair Clinic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij is een door de ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) gecertificeerd chirurgisch assistent op het gebied van haartransplantaties en ook senior consultant voor Vinci Haarkliniek. Als zodanig heeft hij over de hele wereld gewerkt met tal van chirurgen en experts op het gebied van haaruitval en ook nieuwelingen op dit gebied opgeleid.

Salvar publiceerde in 2011 een boek met de titel ‘Hair Today, Gone Tomorrow’, een moderne gids voor haarverlies. Het boek is veelvuldig vertaald en wereldwijd verspreid als een uitstekende gids voor mensen die lijden aan haaruitval en hij is van plan om nog meer boeken te publiceren.

Salvar heeft zich niet alleen gericht op chirurgische haartransplantaties: hij is ook de uitvinder van de MSP, Micro hoofdhuidpigmentatie. MSP is een doorbraak die is gecreëerd door Salvar samen met het medisch team van Vinci Haarkliniek. De behandeling is bestemd voor patiënten die lijden aan hoofdhuidziekten zoals alopecia areata, alopecia universalis en littekenvorming. De techniek is zeer populair gebleken en wordt nu toegepast op die mensen die gewoon een alternatief willen voor chirurgische haartransplantatie, evenals op mensen die lijden aan hoofdhuidziekten en die littekens van oudere haartransplantaties hebben.

Salvar reist regelmatig om zijn kennis en expertise te delen en is beschikbaar om in het openbaar te komen spreken en voor media-interviews over dit onderwerp. Voor alle vragen van de media kun je contact opnemen met Vinci Haarkliniek voor verdere contactgegevens.