Veel haartransplantatie klanten die al eerder haartransplantaties hebben ondergaan, of die slecht genezen, kunnen last hebben van zichtbare littekens aan de achterkant van het hoofd. Soms zijn er ook littekens op de bovenkant van het hoofd, waar de getransplanteerde haren werden geïmplanteerd. Degenen die na de behandeling nog meer haar hebben verloren of wiens haartransplantatie geen succes was, bevinden zich vaak tussen hamer en aambeeld. Het haar scheren om het dunner worden of kalen te camoufleren zal het litteken(s) zichtbaar maken en het haar aan de achterzijde van het hoofd laten groeien zal het dunner wordende of kalende gebied meer doen opvallen.
Scalp MicroPigmentation for Hair Transplant Scar Repair

Bij de hoofdhuid micropigmentatie behandeling voor de camouflage van littekens ten gevolge van haartransplantaties, worden de pigmenten zorgvuldig in het litteken geplaatst en simuleren zo haren die door het litteken groeien; op die manier camoufleren we het litteken. Vaak zodanig dat het litteken niet meer kan worden gedetecteerd, zonder het van heel dichtbij te bekijken. De resultaten zullen ook afhangen van het type en de grootte van het litteken, en van het litteken omringende haren, de kleur van de hoofdhuid en nog verschillende andere factoren. Eén van onze hoofdhuid micropigmentatie specialisten zal je helpen bij het nader bepalen van wat je van deze behandeling kunt verwachten.

Littekens door FUT of strip oogsten, zijn lineaire littekens die vaak van het ene oor naar het andere lopen. Deze littekens zouden uiterst smal en lineair moeten zijn, maar wanneer ze om de een of andere reden uitgerekt en slecht gesloten zijn, kan het moeilijk zijn om ze te verbergen. Wanneer we een strip litteken camoufleren kunnen we op 3 manieren gebruik maken van de behandeling:

SMP met een geschoren of gemillimeterd kapsel; dit is vaak de beste camouflage en maakt veel littekens moeilijk op te sporen, omdat de SMP replica’s eruit zien als haren die door het litteken breken, waardoor het moeilijk is om het litteken te zien.
Great Hair Transplant Scar Repair

FUE of Follicle Unit Extraction (= folliculaire unit extractie) laat soms een witachtig puntje achter aan de achterzijde van het hoofd, waar de haren uit het donorgebied zijn verwijderd. Dit geldt vooral wanneer de chirurg een drijver of punch heeft gebruikt die te groot was of als de patiënt gevoelig is voor littekens. Deze littekens zijn meestal zeer oppervlakkig en de meeste klanten behalen fantastische resultaten met SMP, ongeacht of ze hun haar kort, langer of geschoren dragen.

De ‘plug grafts’ (plukkerige enten) oftewel de ‘dolls hair look’ was de voorvader van de FUE-procedure, maar de drijvers of punches die werden gebruikt om de haren te oogsten, waren vele malen groter en lieten vaak een groot rond litteken aan de achterkant van het hoofd achter.

Voor degenen die een slechte haartransplantatie hebben gehad zijn de littekens niet altijd de enige zorg, maar de SMP-behandeling kan ook helpen bij het creëren van een volkomen nieuwe haargrens, als je bereid bent om je haar kort te scheren.

Als je langer haar hebt en je wilt dat haar liever dikker laten lijken, kun je ook gebruik maken van SMP om de look van dikker en dichter haar te krijgen.

Neem voor meer informatie contact op met de dichtstbijzijnde Vinci Haarkliniek, en krijg via de telefoon antwoord op al je vragen, of gebruik de eenvoudige neem contact met ons op mogelijkheid om een ​​gratis adviesgesprek te boeken met een van onze specialisten, die je kan helpen beslissen of de SMP-procedure ook de juiste keuze voor jou is.