Hoofdhuid micropigmentatie (SMP) geeft de indruk van geschoren haarfollikels in de hoofdhuid, zelfs daar waar je helemaal kaal bent. Dit wordt bereikt door het zorgvuldig plaatsen van kleine deeltjes van pigment van medische kwaliteit onder de buitenste laag van de hoofdhuid en zo worden groeiende haarzakjes geïmiteerd.

Het grootste voordeel van de Vinci hoofdhuid micropigmentatie is dat het blijvend is en dat er geen nazorg nodig is. Je hoeft geen enkele medicatie tegen haarverlies te nemen, zoals zo vaak wel nodig is na een chirurgische haartransplantatie. De SMP-behandeling kan ook dunner wordende gebieden op je hoofdhuid vullen, wat een ongelofelijk realistisch resultaat oplevert en totale dekking van de kaalheid.
Scalp MicroPigmentation for a Shaved Hair Style

Wanneer SMP wordt gebruikt om een kort of geschoren kapsel na te bootsen, kunnen we elke gewenste haarlijn creëren. Het is goed om in gedachten te houden dat dit een permanente procedure is; dus denk goed na hoe jong je wilt lijken. Sommige klanten geven de voorkeur aan een look met een iets terugwijkende haargrens, om de verandering minder dramatisch te maken en om de haargrens toekomstbestendig te maken en om op die manier ook na 10 of 15 jaar nog een natuurlijke look te hebben. Het is geheel aan de klant, maar wees gerust dat ons team van specialisten je zal adviseren wat betreft het best mogelijke resultaat. Je kunt ook een foto uploaden naar ons online SMPsimulatieprogramma om te zien hoe een bepaalde haarlijn er bij jou uit zou zien.
Scalp MicroPigmentation for a Shaved Hair Style - Sympathetic Hairline

Carlos, 44 jaar oud, was helemaal kaal, maar koos voor een SMP-behandeling die hem een sympathieke uitstraling geeft. Zijn haargrens komt overeen met zijn leeftijd en met de natuurlijke positie van zijn haar, die je zou verwachten als hij nog steeds een volledige haardos zou hebben. Deze hoofdhuid micropigmentatie die de indruk geeft van een geschoren haarstijl, verbeterde zijn kapsel drastisch. Carlos kreeg een meer jeugdige uitstraling en ook omdat er bijna geen nazorg nodig is, is hij zeer tevreden  met het resultaat.

Als enige onderhoud adviseren we, als je een hoofdhuid pigmentatie hebt gekozen waarbij je een geschoren haarstijl imiteert, om regelmatig de bestaande haren op je hoofd te scheren. Het kan nodig zijn om dagelijks te scheren, of om de dag, om het haar aan de zijkanten en achterkant van je hoofd kort genoeg te houden om er hetzelfde uit te zien als om de SMP-follikels – die altijd even lang blijven. Als het haar aan de zijkanten te lang wordt, zal er een klein verschil tussen de twee kunnen worden opgemerkt.
De behandeling wordt meestal in 2 tot 3 sessies afgerond in een van onze klinieken. Elke sessie kan tussen de 2 en 5 uur duren, afhankelijk van de groote van het gebied, het type huid en een aantal andere variabelen. Een lichte roodheid is meestal aanwezig na de behandeling, maar is normaal gesproken de volgende dag alweer verdwenen.
SMP Scalp MicroPigmentation for a Shaved Hair Style
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de dichtstbijzijnde Vinci Haarkliniek, krijg antwoorden op je vragen via de telefoon, of gebruik de neem ontact met ons op optie om je gratis consult te boeken bij een van onze specialisten, die je zal helpen te beslissen of de SMP-behandeling ook de goede keus voor jou is.