Voortbordurend op ons vorige artikel, ontkrachten we nog vier mythes over het haar van mannen.

Door grijze haren uit te trekken, groeien er meer

Het kan verleidelijk zijn om grijze haren uit te trekken, maar u hebt waarschijnlijk mensen horen zeggen dat dit er meer op hun plaats laat groeien. Dit is absoluut een verzonnen verhaal, maar het is nog steeds niet aan te raden om uw haar uit te trekken. Net zoals het geval is met grijs worden, gaan veel mannen haaruitval ervaren naarmate ze ouder worden. Als u al die grijze haren uittrekt, zal uw haardos er minder vol dan ooit gaan uitzien.

Er is veel schuim nodig om het haar goed te reinigen

Er is iets aan heel veel schuim dat mensen associëren met reinheid. Echter, een goede shampoo hoeft geen dik schuim te vormen om uw haar schoon te maken. Wat belangrijk is, is om producten te gebruiken die geschikt zijn voor uw haartype en behoeften. Als uw haar fijn en droog is, zou een shampoo die voedt terwijl het volume wordt verhoogd, goed kunnen zijn. Olierijke, dikkere haartypen zullen baat vinden bij een zuiverende shampoo met hydraterende ingrediënten. Welk type haar u dan ook heeft, als u haaruitval ervaart, zal shampoo dat niet genezen en is het een goed idee om gespecialiseerd advies in te winnen over de beschikbare behandelingen.

Regelmatig knippen zorgt ervoor dat het haar sneller groeit

De experts van Vinci Hair Clinic zeggen dat het een veel voorkomende misvatting is dat haar sneller groeit naarmate het vaker wordt geknipt. De snelheid van onze haargroei wordt bepaald door onze genen en kan worden beïnvloed door voeding, stress en andere factoren. Wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw haar met een gezonde snelheid groeit, is om uw lichaam van voldoende voedingsstoffen te voorzien door het vitamine- en mineralencomplex Vitruvian Line van Vinci Hair Clinic te nemen.

De genen die u heeft geërfd van uw moeder veroorzaken mannelijke patroonkaalheid

Mannelijke patroonkaalheid (androgene alopecia) veroorzaakt de terugwijkende haarlijn en dunner wordende kroon die ongeveer 50% van de mannen ontwikkelt rond hun vijftigste. Mensen geloven vaak dat de aandoening wordt geërfd van de moederlijke kant van het gezin, maar genen voor dit type haarverlies komen van beide ouders. Het goede nieuws is dat er verschillende uitstekende behandelingen zijn die de progressie van mannelijke patroonkaalheid kunnen stoppen en zelfs uitgevallen haar weer opnieuw kunnen laten groeien.

Het ontkrachten van mythes over het haar van mannen, deel 2