Hair Transplant for WomenHoewel de oorzaken van haaruitval bij vrouwen sterk kan verschillen van de oorzaken van haaruitval bij mannen, is de haartransplantatie zelf bij beide vrijwel gelijk. De behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd Vinci haartransplantatie chirurg, bijgestaan door zeer goed opgeleide haartransplantatie technici.

Hoewel de oorzaken van haaruitval bij vrouwen sterk kan verschillen van de oorzaken van haaruitval bij mannen, is de haartransplantatie zelf bij beide vrijwel gelijk. De behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd Vinci haartransplantatie chirurg, bijgestaan door zeer goed opgeleide haartransplantatie technici.

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat vrouwen evenveel last kunnen hebben van kaalheid als mannen, totdat zijzelf of iemand die ze kennen dit ervaart. Haaruitval kan tijdelijk of permanent zijn. Permanent haarverlies of genetisch bepaalde vrouwelijke kaalheid is te vergelijken met mannelijke kaalheid; echter, het patroon van haarverlies is verschillend. Tijdelijke kaalheid kan het gevolg zijn van medische aandoeningen, van een schok of stress, hormonale schommelingen, en nog veel meer.

Diffuse haaruitval komt vaak voor bij vrouwen, waardoor het moeilijk te diagnosticeren is, omdat het dunner worden plaats vindt over de hele hoofdhuid. Vaak is er een familiale voorgeschiedenis van haarverlies: moeder, zussen, oma’s en tantes. Gelukkig voor hen, hebben vrouwen meer opties op het gebied van haarstyling om hun haarverlies te verbergen.

Vrouwelijke alopecia (kaalheid) is genetisch bepaald, maar kan zich openbaren aan beide kanten van de familie, net als bij mannelijke kaalheid. Het Ludwig classificatiesysteem wordt gebruikt om de omvang van het haarverlies te bepalen en om de diagnose van de specifieke oorzaak te stellen. Drie gradaties van haarverlies zijn in dit systeem te vinden: licht, matig, en uitgebreid. Als het haarverlies niet te groot is, kan een haarrestauratie (transplantatie) behandeling met succes worden uitgevoerd.

De vele mogelijke kwalen en aandoeningen die het haar van een vrouw kunnen aantasten, kunnen moeilijk te diagnosticeren zijn. Daarom is het raadzaam om een gecertificeerde professional te raadplegen. En natuurlijk zal ontkenning het haarverlies zeker niet beëindigen. Het beste is om de realiteit onder ogen zien en te kijken naar wat er aan gedaan kan worden.  Want er zijn wel degelijk oplossingen voorhanden.

Haartransplantaties voor vrouwen

Haartransplantaties voor vrouwen
De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd door een gespecialiseerde arts van Vinci die wordt bijgestaan door opgeleide haartransplantatie technici.

Lees meer

Medische behandelingen van het haarverlies bij vrouwen

Medische behandelingen van het haarverlies bij vrouwen
Alternatieve behandelingen van het haarverlies voor vrouwen bestaan om te helpen met milde tot matige haaruitval. Vinci Hair Clinic team van experts kunnen u helpen om uw verloren haar terug te krijgen en geven u een vollere haardos.

Lees meer